Різдвяне привітання пароха о. ліц. Михайла Федоріва. 2016 р.Б.

PDFДрукe-mail

РІЗДВЯНЕ ПРИВІТАННЯ

пароха о. ліц. Михайла   Федоріва

 

«Слава на висотах Богу й на землі мир

людям його вподобання.»  Лк. 2.14

Різдво Христове - це радісне свято, яке запевняє нас, що « з нами Бог», що Син Божий нам даний, Бог сильний, Володар, Цар світу, Отець довічний, Князь миру. Різдво - величне свято яке сповнене красою та таємничістю. Дитятко Боже народжується не у палацах і навіть не в убогій хатині, а в стаєнці, у яслах. Якщо задуматися, то сльози навертаються на очі, що не знайшлося Йому - новонародженому Спасителю місця у заїзді. Під час Різдва і нам потрібно задуматися, а чи ми маємо місце в серці для Господа, чи не проганяємо ми Його, коли Він стукає. Коли ми приймемо Господа у серце, то і в наших серцях відбудеться Різдво, у наших серцях народиться це Дитятко, яке змінить нас. І наші серця - холодні і брудні, мов стаєнка, перетворяться хоча б в хатину, де б проживав Господь.

Святкування Різдва - це перш за все стан душі, при якому люди будуть прославляти Господа, славити свого Спасителя колядками та піснями. Як не прикро, але для багатьох людей святкування Різдва зводиться до його відзначення п'яними оргіями, забавами. Інші зранку йдуть у храм, а до вечора забувають про все християнське з друзями, рідними в гостях чи вдома . Коли серце буде наповнюватися теплом, бо там буде Господь, то повірте, не захочеться спиртного, не захочеться того застільного ідола, котрий так часто править балом на Різдво і займає головне місце в серцях та думках багатьох, замість Христа.

Закликаю всіх, проведімо це Різдво для Христа і з Христом. Він нас любить, завжди чекає, хоче бути з нами, нас підтримувати і спасти! Ми діти Його, тому маємо горнутися до Нього і говорячи " Христос рождається!" виявляти свою любов до ближнього не тільки словом, але і ділом.

Дорогі у Христі брати і сестри! Бажаю гарного всім Різдва, щоб Христос дарував вам благодать Духа Святого і наповнив Ваші серця радістю, миром душевним і тілесним, надією, вірою та любов'ю!

Просімо у Вифлеємського Дитяти миру для нашої неньки України, щоб на Сході України настав довгоочікуваний мир, припинилась агресія і кровопролиття, бо як каже папа Франциск у своєму Різдвяному посланні Urbi et Orbi : «Там, де народжується Бог, там народжується надія: Він приносить надію. Де народжується Бог, там народжується мир. А де народжується мир, там вже немає місця для ненависті та війни.»

Щасливого Вам Нового 2016 Року!